Yksinkertaisia sijoitusvinkkejä

Jos sinulla on ylimääräistä rahaa, saatat pohtia niiden sijoittamista. Esimerkiksi osakesijoittaminen saattaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta. Toinen houkutteleva vaihtoehto saattaa olla asuntosijoittaminen. Kerromme tällä sivulla muutamia yksinkertaisia vinkkejä näitä sijoitusvaihtoehtoja silmällä pitäen.

Aloittelijan osakesijoittaminen

Myös aloittelevalle osakesijoittajalle on tarjolla erityisiä asiantuntijapalveluita, joiden kautta saat tietoa sijoittamisesta sekä siihen kuuluvista riskeistä ja mahdollisuuksista. Tästä huolimatta on tärkeää tuntea itsekin ainakin sijoitustoiminnan perusteet ennen kuin ryntää sijoittamaan rahojaan osakkeisiin.

Hajauttaminen on osakesijoittamisen eräs perusperiaatteista – ei kannata sijoittaa kaikkia varoja niin sanotusti yhteen koriin, koska tällöin sijoitettujen rahojen menettäminen on todellinen riski. Kun sijoitat varasi hajauttamalla, ei haittaa niin paljon, vaikka jokin sijoitus ei tuottaisikaan toivotulla tavalla. Aloittelevalle sijoittajalle suositellaan usein sijoittamista sellaisten yritysten osakkeisiin, joiden arvon voidaan olettaa nousevan pitkällä aika välillä ja joiden arvo on vakaalla pohjalla. Esimerkiksi tunnetut ja luotetut energiayhtiöt saattavat olla tällaisia sijoituskohteita.

Minustako asuntosijoittaja?

Myös asuntosijoittaminen saattaa kuulostaa houkuttelevalta vaihtoehdolta ja saatat nähdä itsesi jo sielusi silmin vuokraisäntänä. Kuitenkin myös asuntosijoittamiseen liittyy riskejä. Ensinnäkin vuokralaiset tulee valita huolella, ettet ole tilanteessa, jossa et enää saa perittyä vuokria ja jossa vuokralaisen ulosheittäminenkin on työläs prosessi. Pahimmassa tapauksessa asuntosi saattaa olla vuokra-ajan päätyttyä remonttikunnossa, jos asunnossa on vietetty kovin railakasta ja huoletonta elämää.

Jo sijoitusasuntoa valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota sekä asunnon kuntoon että sen sijaintiin. Esimerkiksi suurissa yliopistokaupungeissa saattaa olla runsasta kysyntää pienille, opiskelijoille soveltuville yksiöille. On tärkeää selvittää, onko asuntoon tulossa esimerkiksi putkiremontti tai ollaanko talon julkisivua kunnostamassa tulevaisuudessa. Asunnon vastikkeen suuruus on hyvä suhteuttaa mahdollisen vuokran määrään ja laskea, kannattaako asunnon ostaminen vuokrausmielessä. Moni saattaa yllättyä siitä, kuinka vähän asunnon vuokraaminen loppujen lopuksi, kaikki kulut huomioiden, tuottaa.

Asunnon ostaminen sijoitusmielessä ulkomailta saattaa myös olla houkutteleva vaihtoehto. Esimerkiksi Espanja on monia suomalaisia kiinnostava kohde – sijaitseehan se lähellä ja on suhteellisen edullinen kohde Suomeen verrattuna. Myös tällaisessa tilanteessa kannattaa olla tarkkana, ettei tule ostaneeksi sikaa säkissä. On tärkeää tuntea kohdemaan lainsäädäntö, ettei tule huijatuksi.

One Response to Yksinkertaisia sijoitusvinkkejä

  1. Wiadomości says:

    If I publish my articles to my school paper are they copyrighted or do I have any ownership over them?

Leave a Reply

Your email address will not be published.