Netissä toimivana freelancerina vapautta elämään

Nykyisin internet tarjoaa moninaisia mahdollisuuksia tehdä työtä riippumatta siitä missä milloinkin olet. Moni on tarttunut näihin mahdollisuuksiin ja alkanut toimia netissä freelancereina. Tämä on tuonut monen elämään aivan uudenlaista vapautta sekä mielekkyyttä. Kun työskentelet netin kautta, et ole enää aikaan ja paikkaan sidottu. Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden voidaksesi tehdä työtä. Voit siis tehdä työtä vaikka maailman toiselta laidalta ja vaikka keskellä yötä, kunhan vain pidät kiinni työnantajan kanssa sovituista aikatauluista. Monia tämä mahdollisuus on kiinnostanut niin paljon, että he ovat vaihtaneet kiinteän päivätyön vapaampaan nettityöhön.

Edulliset maat tarjoavat houkuttelevia mahdollisuuksia netissä toimiville freelancereille

Moni suomalainen netissä toimiva freelancer vaihtaa kotimaan maisemat ainakin talvikausiksi lämpimämpiin ja aurinkoisempiin olosuhteisiin. Joustava työ tarjoaa tähän oivallisen mahdollisuuden ja moni tarttuu tähän tilaisuuteen enemmän kuin mielellään.

Monessa maassa elinkustannukset ovat huomattavasti kotimaatamme edullisemmat. Esimerkiksi monessa Aasian maassa pärjää suomalaisittain melkoisen edullisella päiväbudjetilla. Tämä saattaakin houkutella siirtämään oman kotitoimistonsa Aasiaan. Itse asiassa monet yritykset ovat toimineet näin tehtaidensa osalta jo pitkään – miksipä siis myös yksittäiset freelancerit eivät voisi toimia samoin ja saada rahoilleen aikaisempaa enemmän vastinetta? Olet ehkä halunnut matkustella ja tutustua vieraisiin kulttuureihin lähemmin, mutta kiinteä työaika ja stressaava työ ovat voineet vaikuttaa siihen, ettei sinulla ole ollut tähän riittävästi aikaa. Toisinaan oravanpyörästä ulos hyppääminen saattaakin olla hyvä ratkaisu entistä mielekkäämmän elämän tavoittelemista silmällä pitäen.

Mistä nettityötä voi löytää?

Aivan ensimmäiseksi kannattaa kysellä etätyömahdollisuutta omalta työpaikalta, jos kyseessä vain suinkin on sen laatuinen työ, että tällainen vaihtoehto saattaisi tulla kyseeseen. Moni työnantaja saattaa mielellään suostua etätyömahdollisuuteen.

Netistä löytyy myös erityisiä foorumeita, joiden kautta on mahdollista löytää netin kautta tehtävää työtä, kuten oikolukua, artikkelien kirjoittamista ja käännöstöitä. Jos nettityö kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti liittyä tällaisille sivustoille. Myös omaa blogia pitämällä saattaa ansaita hieman lisätuloja, mutta kannattaa muistaa, että vain aniharva suomalainen bloggaaja elättää itsensä blogillaan. Tosin maailmassa on vielä olemassa maita, joiden keskitulo liikkuu vain 100-200 euron pinnassa, jolloin pienikin lisätulo voi tällaisessa maassa asuttaessa tuoda merkittävän lisän kuukausibudjettiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.