Miten saan lisätuloja netistä?

Moni saattaa tuskailla sitä, etteivät omat tulot kertakaikkiaan tahdo riittää edes välttämättömiin menoihin – puhumattakaan siitä, että joskus olisi mukavaa ostaa edes jotakin ylimääräistä ekstraa. Tällöin voi tulla ajankohtaiseksi miettiä omien tulojen kasvattamista. Mutta mistä lisätyötä voisi löytää aikana, jona monella ei ole sitä ensimmäistäkään työtä? Netti saattaa tarjota tähän oivallisen ratkaisun.

Netistä löytyy useita foorumeita, joilla voit tarjota osaamistasi freelancerina

Netistä löytyy pienen hakemisen kautta monia foorumeita, joiden kautta voit tarjota omaa osaamistasi freelancer-periaatteella. Jos osaat hyvin kieliä, voit tarjota vaikkapa käännöspalveluita. Jos taas osaat kirjoittaa, voit myydä kirjoittamiasi artikkeleita. Hyvä valokuvaaja voi puolestaan myydä ottamiaan kuvia internetin välityksellä moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Mahdollisuuksia on siis monia ja kannattaakin pohtia mahdollisimman tarkkaan omia taitoja ja kykyjä, joita voisi tarjota toisten käyttöön. On tärkeää luoda tällaiseen foorumiin mahdollisimman hyvä profiili, joka kertoo osaamisestasi ja koulutuksestasi. Valitse myös profiilikuvasi huolellisesti.

Voiko bloggarina ansaita?

Netissä usein esitetty kysymys koskee blogeja ja niillä ansaitsemista. Yllättävän moni tuntuu ajattelevan, että bloggareille on tarjolla helppoa rahaa ja että lähes kuka tahansa pystyisi pitämään menestyvää blogia. Tämä ei kuitenkaan ole aivan totta. Menestyvän blogin eteen on tehtävä paljon työtä ja vain harva elättää itsensä Suomessa bloggaamalla.

Vaikkei menestyvän bloggarin ura välttämättä urkenekaan kovin helposti, voi blogilla toki ansaita pientä lisätuloa. Esimerkiksi affiliate-markkinointi voi olla oiva keino ansaita blogin kautta taskurahaa. Toinen keino on kirjoittaa maksullisia yhteistyöpostauksia sellaisten yritysten kanssa, jotka haluavat näkyvyyttä blogissasi.

Blogien lisäksi kannattaa harkita myös muiden kaupallisten sivustojen luomista

Blogien lisäksi netissä voi ansaita myös muunlaisten sivustojen kautta. On olemassa esimerkiksi lentolippuja välittäviä sivustoja, jotka ansaitsevat rahaa niiden kautta tehdyistä ostoista. Näppärä koneen käyttäjä voi luoda itselleen tällaisenkin sivuston. Sivuston kautta voi välittää lentolippujen sijaan myös vaikkapa hotelliyöpymisiä, lastenvahteja tai matkaopaspalveluita. Myös nettikauppa voi olla hyvä idea, vaikkakin myös tällä alalla kilpailu on nykyisin kovaa. Netissä kilpailu on kovaa, mutta hyvät ideat voivat menestyä yllättävän hyvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *